Van érettségid, de nem vettek fel az egyetemre?

Vagy csak szeretnél egy jó szakmát?

JELENTKEZZ a Veszprémi Szakképzési Centrum képzéseire!

A nagyobb képért kattints a képre.

A jelentkezési lap itt tölthető le.

 
Igazolás Összefüggő nyári gyakorlat teljesítéséről!

Itt tölthető le az igazolás az  Összefüggő nyári gyakorlat teljesítéséről.

 
PÓTFELVÉTEL 2016. SZEPTEMBERBEN INDULÓ KÉPZÉSEKRE

Tisztelt Szülő!

Iskolánk a 2016-2017-es tanévre pótfelvételt (rendkívüli felvételi eljárást) hirdet a következő szakokra:

  • Szakgimnázium:

-          közlekedésgépész ágazat (kód: 111);

-          vendéglátóipari ágazat (kód: 113);

-          kereskedelmi ágazat (kód: 112);

-          turisztika ágazat (kód: 114).

  • Szakközépiskola:

-          vendéglátó eladó (kód: 124);

-          karosszérialakatos (kód: 123).

2016. május 13-ig lehet jelentkezni az intézményünkben írásban beadott felvételi kérelemmel.

A jelentkezési lap letölthető a honlapunkról (ide kattintva PDF formátumban) vagy beszerezhető a titkárságon is.

 
A Bocuse gálavacsorán

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia kérésére az ország közel húsz szakképző intézményének diákjai és szakoktatói segítettek a világ leghíresebb szakácsversenyének gálavacsoráján. Veszprémből egyedüliként a Veszprémi Szakképzési Centrum Jendrassik - Venesz Középiskolája és Szakiskolája részesült abban a szerencsében, hogy megmutathatták tudásukat a nagyvilág sztárszakácsai előtt.  Ezen a gálavacsorán a nemzetközi és hazai szakácstársadalom színe-java részt vett.

A versenyt Széll Tamás, az Onyx Étterem konyhafőnöke nyerte. Hatalmas siker és elismerés a magyar vendéglátás számára.

Bővebben...
 
GÓLYASEGÍTŐ KERESTETIK

 

Jelentkezz gólyasegítőnek! Számítunk a tavalyi gólyasegítőkre is!!!
Jelentkezni lehet:
Simonné Majoros Katalin tanárnőnél

 
Aktuális információk

2015/16. tanévzáró

 

1. 2016. július 6-tól augusztus 17-ig a szerdai napokon 9.00-12.00 óráig tartunk ügyeletet az iskolában.

2. A javítóvizsgák időpontjáról nem küldünk írásbeli értesítést. (Erről az iskola honlapján, és az iskola bejáratán olvashattok értesítést) Az érintetteknek

2016. augusztus. 22-én 8 óra 30-kor

kell megjelennie az iskolában. A javítóvizsgák beosztásáról ekkor kapnak tájékoztatást, és eszerint kell megjelenniük a vizsgákon. A javítóvizsgára mindenki hozza magával a bizonyítványát.

3. A tankönyvosztás időpontjáról az iskola honlapján, és az iskola bejáratán lesz olvasható értesítés.

Aki a megjelölt időpontban nem tud megjelenni, jelezze személyesen, telefonon vagy e-mailben ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. )

Azon ingyenességre jogosult tanulók, akiknek nyáron lejár az igazolása, tankönyvosztásra hozzák magukkal az új igazolást!

4. Azok a tanulók, akik kötelező nyári gyakorlaton vesznek részt, a kitöltött igazolólapokat a szerdai napokon tudják leadni az iskolában legkésőbb 2016. augusztus 22-ig. Aki nem teljesíti a nyári gyakorlatot, ill. nem adja le az igazolólapját, az nem folytathatja tanulmányait a következő évfolyamon.

5. A tanévnyitó ünnepség 2016. augusztus 31-én 17.00 órakor lesz.

6. A menza iránti igények leadására és annak befizetésére 2016. szeptember 1-jén és 5-én lesz lehetőség. Későbbi időpontban már nem tudjuk elfogadni a benyújtott igényeket!

 
Utazás a kávé világába
Lezárult a Jendrassik-Venesz iskola tehetséggondozó projektje, amelynek keretében a jövő baristáit képezték.

Az iskola tavaly szeptemberben nyert az államtól 1,5 millió forintot a Nemzeti Tehetség Program keretében, mellyel lehetőségük nyílt arra, hogy a hivatalos tanórák mellett 60 plusz órában képezzék a jövő vendéglátós szakembereit. A projekt során a jövő baristáinak tudását kívánták fejleszteni. A hivatalos záróünnepséget kedd délután tartották a Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakiskolában, ahol a diákok élőben is bemutatták tudásukat: kávékat és koktélokat is készítettek.

Az „Utazás a kávé világába” nevű tehetséggondozó programban többfordulós pszichológiai és szakmai kiválasztás után végül 6 fiatalt indítottak, akik januártól az elméleti és a gyakorlati képzés során a professzionális kávékészítés minden részletére kiterjedő tudást kaptak a felkészítő szaktanároktól, köztük Antal Zoltántól. „A képzés során megismertük a kávé útját, szétszereltük a kávégépet, megtanultuk tökéletesen beállítani a kávé darálót, hogy, hogyan kell tökéletes tejhabot, és tisztességes presszókávét készíteni, emellett több fajta alternatív kavéfőzést is elsajátíthatták a 18-22 év között fiatalok” – mondta. Az elnyert támogatásnak köszönhetően az iskola új észközöket és felszereléseket is tudott vásárolni.

A 60 órás felkészítő program jó hangulatban telt, ami nem jelentette azt, hogy ne vették volna komolyan a felkészítést. A jó baristának egyik kiváló képessége a szaglás, a jó szakemberek képesek illat alapján eldönteni, hogy milyen minőségű kávéval állnak szemben, ezért minden óra előtt egy 34 darabos szagminta-készlettel treníroztak. A minták közt volt föld, főtt marha, és vaj illat is. A program egyik résztvevő diákja elárulta, hiába tűnik elsőre nehéznek, a szaglás bárkinél fejleszthető, hisz fél év elteltével szinte tökéletesen képesek voltak megkülönböztetni egyiket a másiktól.

A programban részt vevő diákok a szakmai tapasztalatok szerzése mellett a neves Bocuse d'Or Europe budapesti döntőjére is elutazhatnak.

A keddi projektzárón a Veszprémi Szakképzési Centrum mellett ott voltak Chianti Étterem, a Gizella Hotel, a Villa Medici, a Jásdi pince és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselői is.

 
Menza befizetés 2016.

A június havi menzabefizetés időpontjai:

2016. június 01. (szerda) 8:10-tól 14:30-ig.

2016. június 06. (hétfő) 8:10-tól 14:30-ig.

A teljes ár 4555 Ft, a kedvezményes ár 2275 Ft.

Napok száma: 11

Befizetés helye: az iskola pénztára.

 
CSAPATÉPÍTŐ FOGLALKOZÁS
Írta: Gáspár Zsófia, 9.A   

2016. június 2-án a gólyasegítők csapatépítő foglalkozáson vettek részt. Várnai László tanár úr vezette a foglalkozást. A délutáni tréning jókedvvel, vidámsággal telt. Az itt készült fotók megtekinthetőek az alábbi linken.
 
BLICKFANG HÍRADÓ

Iskolánk kereskedő tanulója, a 2/14. A osztályba járó Varga Szilvia szép sikert ért el a Szakma Sztár Fesztiválon. A több mint kétszáz induló versenyzőből a különböző válogatók során az ötödik helyezést érte el hazánk legrangosabb szakmai tanulmányi versenyén, és ezzel mentesült a vizsgák alól. Szilvi továbbra is a kereskedelemben fog dolgozni, ugyanis az egyik multinacionális cég vezetői állást ajánlott fel neki.

Gratulálunk a szép sikerhez!


 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL