34. NEMZETKÖZI IFJÚSÁGI GASZTRONÓMIAI VERSENY

2014. április 10-12-én iskolánk vendéglátós csapata a budapesti Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában rendezett 34. Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai versenyen vett részt. A csapatot a 2/14. B-s diákok: Nagy Mónika és Volf Zsuzsanna szakácsok (felkészítőjük Andó Pál mesterszakács) és a pincér Szántay Péter 13.B osztályos tanuló (felkészítője Antal Zoltán éttermi mester) alkotta. A csapat az előkelő ezüst kategóriás helyezést érte el, mivel a nemzetközi versenyeken nem érem, hanem fokozatok szerezhetők. A nemzetközi mezőny nagyon erős csapatokból állt, többek között részt vett Dánia, Franciaország és Németország egy-egy csapata, akik arany fokozatot nyertek. A magyar iskolák: a Gundel, a Dobos C., a G. Perlasca és a Jendrassik - Venesz ezüst fokozatot, Ausztria, Németország és Lengyelország csapatai a bronz kategóriába kerültek. A legszebb dísztorta különdíját, valamint a legkreatívabb és legautentikusabb menüsor összeállításának különdíját iskolánk kapta. Gratulálunk a tanulóknak és felkészítőiknek, valamint sok sikert kívánunk a későbbi megmérettetéseken!

 
LENGYELORSZÁGBÓL JÖTTEK

Április elején a Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakiskola egy lengyel diákcsoport és az őket kísérő tanárok házigazdája volt, akik Veszprém testvérvárosából, Tarnówból érkeztek.

A 12 elektronikai és elektrotechnikai szakos tanuló uniós támogatással, a „Technikusok mobilitása Európában” című Leonardo projekt keretében - a tarnówi Zespół Szkół Technicznych im. I. Mościckiego Technikum Nr. 1. Iskolából - érkezett hozzánk tanulni. A Balluff Elektronika Kft., az Elektro-Center Kft. és az I.D.S. Elektronikus Vagyonvédelmi Kft. adott érdekes és színvonalas szakmai munkát a lengyel diákoknak, akik angol nyelven kommunikáltak. Tanítási napokon angol nyelvórákon, az uszodai és sportprogramokban együtt voltak jelen a jendrás diákokkal.

A tanulók a délutáni órákban és hétvégén különböző kulturális és szabadidős programokon vettek részt. Első nap megismerkedtek Veszprém történelmi emlékeivel, bejárták a város legszebb részeit és a várat. A hét közepén jendrás diákokkal egy gyalogtúra keretében elmentek az állatkertbe, majd a gulya-dombi kilátó után a Séd patak völgye felé vették az irányt és a csodálatosan felújított Kolostorok és Kertek útvonalán körbe is sétálták a várat.

Szombaton Budapesten a parlamentet, a Duna korzót és a várat nézték meg. Vasárnap reggel szentmisén voltak a veszprémi Szent Margit templomban, majd balatoni kirándulásra indultak. (Balatonfüreden vitorláztak, Tihanyban is sétáltak, valamint kipróbálták a Balatonfűzfőn üzemelő bobpályát is.) Hétfőn a pápai termálfürdőbe mentek, szerdán a herendi Porcelánmanufaktúrába látogattak el.

Elutazás előtt a vendéglátók barbecue-partival búcsúztatták a lengyel csoportot.

Köszönjük a Jendrassik - Venesz Középiskola és Szakiskola vezetőinek, tanárainak, dolgozóinak és tanulóinak a projektben nyújtott segítségét:

Wioletta Krawiec és Csarmasz János projekt-koordinátorok

 
Beszélgetés Visky Andrással

Április 3-án a Pannon Egyetem szervezésében zajló Erdélyi napok rendezvénysorozat keretében iskolánkban beszélgetett Visky András Kolozsváron élő író, költő, drámaíró, dramaturggal Dósay Norbert kollégánk.

A 11-12. évfolyamon tanulók ismerkedhettek meg a közvetlen, barátságos és nagyon érdekes kortárs szerzővel. A hallgatók izgalmas történetekkel és bölcs gondolatokkal gyarapodtak, a szervezők és a résztvevők kellemes élményeket gyűjtöttek a beszélgetés során. Reméljük, lesz még részünk hasonlóban.

 
ÖVEGES NYELVI VERSENY
Iskolánkat 12 tanuló képviselte az április 3-án megrendezett balatonfűzfői Öveges nyelvi versenyen. Vallai Vilmos 9.D osztályos tanuló I. kategóriában angol nyelvből I. helyezést ért el (felkészítő tanára: Kurucz Tamás). Illés Viktória 9.E osztályos tanuló II. kategóriában német nyelvből III. helyezést ért el (felkészítő tanára: Szathmáryné Vöröskői Teréz).
Gratulálunk nekik!
 
KITEX nyelvvizsga időpontok

KITEX nyelvvizsga időpontjai:

  • Angol írásbeli vizsga és szóbeli vizsga beszédértés (magnóhallgatás) vizsgarésze: 2014. április 10.
  • Német írásbeli vizsga és szóbeli vizsga beszédértés (magnóhallgatás) vizsgarésze: 2014. április 11.
  • Szóbeli vizsga időpontja: 2014. január 26.


 

A TERMÉSZETTUDOMÁNYI TOTÓ harmadik FORDULÓJÁT

letöltheted itt.

 
Megyei Honvédelmi Versenyen

A Honvédelmi Minisztérium által meghirdetett Honvédelmi Kötelék program keretében a Magyar Honvédség közreműködésével megrendezett "Megyei Honvédelmi Versenyen" iskolánk csapata II. helyezést ért el. A csapat tagjai:  Bacsák Milán, Kocsis Richárd, Somogyi Bence, Sztárai Péter 11.D osztályos tanulók.
 
LISTEN TO ME

A Listen to me szövegértési verseny végeredménye:

1. Kancel Erik, 11.D

2. Tóth Kristóf, 12.A

3. Szabó Máté, 12.D

GRATULÁLUNK!

 
HANGVERSENY
Kedves zenebarátok! Ismét hangverseny lesz április 11-én (pénteken) 13:00-kor a HEMO-ban.

Az előadó a Savaria Szimfonikus Zenekar, vezényel: Sándor János

"MADÁRKONCERT"

További információért keressétek

Simonné Majoros Katalin tanárnőt.

 
SZÜLŐI ÉRTEKEZLET ÉS FOGADÓÓRA
2014. április 9.

SZÜLŐI VÁLASZTMÁNY: 15:30
SZÜLŐI ÉRTEKEZLET: 16:00
FOGADÓÓRA: 17:00

A szülői értekezlet terembeosztása itt tölthető le.

A fogadóóra terembeosztása itt tölthető le.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL