Nemzetközi siker és Aranykupa!

Az iskola vendéglátós csapata hétvégén részt vett Budapesten a 35. Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Versenyen, ahol csapatban előkelő bronz fokozatot értek el.

A csapat szakács tagjai Pető Fruzsina és Sáfár Márk (2/14.B), felkészítő tanáruk Andó Pál mesterszakács, a csapat cukrász tagja Herczeg Barbara (2/10.L), felkészítő tanára Sörös -Virág Ildikó, pincérként Szántay Péter (1/13.B) képviselte az iskolát, felkészítő tanára Antal Zoltán éttermi mester.

A nagytiszteletű zsűri tagjait a Bocuse d’Or Akadémia delegálta. Olyan nagy szakmai nevekkel találkozhattunk, mint Hamvas Zoltán, a testület elnöke, Vomberg Frigyes, a lyoni megmérettetés coach-a, valamit Bíró Lajos, a Bock Bisztró tulajdonosa.

A háromnapos rendezvényen 18 főre kellett elkészíteni a világverseny szellemiségét idéző négyfogásos menüt és a dísztortát, melyet az ítészek bíráltak és kóstoltak. A pincérek élőmunkája idén alkoholos és alkoholmentes, kreatív kávékoktél készítése volt a vendég asztalánál idegen nyelvű kommunikációval. A feladat része volt két hungaricum bemutatása is, a veszprémi csapat kiváló munkáját a herendi porcelán és a szikvíz ihlette.

A legnagyobb elismerés az volt, hogy a „legjobb pincérmunka” díját a Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakiskola versenyzője Szántay Péter nyerte Franciaországot, Németországot, Ausztriát valamint az induló magyar csapatokat megelőzve.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre szombaton a Gundel Étterem Erzsébet-termében került sor, egy csodálatos dunai hajókázással egybekötött idegenforgalmi program után.

Köszönjük szépen a kollégák szakmai, nyelvi és lelki segítségét az elmúlt három hónapban.

 

DEUTSCH MACHT SPASS

Német nyelvi viccfordítói versenyt szervezünk  2015. március 30-án 14.30-kor a Nyelvi 1. teremben.

Jelentkezés egyénileg a szaktanároknál lehet.

Viel Spaß!

 
DIÁKNAP - HONFOGLALÓ

 

Ismered a Honfoglaló nevű internetes kvízjátékot? Szeretnéd megmérettetni magad a játék „diáknapos” verzióján és egy jót szórakozni diáknapon? Várjuk 2 fős csapatok jelentkezését március 25-ig az osztályfőnököknél.

Verseny helye: NYELVI 2-es terem (stúdióval szemben)

Verseny ideje: 2015. április 1. 800-tól

 
Édes anyanyelvünk helyezettek

1. helyezett: Tóth Felícia,11. A
2. helyezett: Czupor Dávid,10. D
3. helyezett: Illés Viktória,10. E és Kis-Király András,10. E

 

SUDOKU harmadik FORDULÓ:

Kattints ide a letöltéshez!
 

Kedves Szülők, Diákok!

Iskolánknak a 2015/16. tanévében induló képzési formáiról és a felvételi követelményekről pályaválasztási tájékoztatónkban olvashatnak.

A részletes pályaválasztási tájékoztató anyagát itt tekinthetik meg.

A jelentkezési lap érettségizettek számára itt tölthető le.

Üdvözlettel:

Pribelszki János

igazgató

 
DIÁKNAPON

 
A természettudományi munkaközösség háziversenyeinek időpontjai:

A természettudományi munkaközösség háziversenyeinek időpontjai:
-2015.03.23. (hétfő) 13.30-14.30  biológia
-2015.03.24. (kedd) 13.30-14.30   kémia
-2015.03.25.(szerda) 13.30-14.30  fizika
-2015.03.26.(csütörtök) 13.30-14.30  matematika
A versenyek terembeosztása a verseny napján a fenti csapóajtó mellett lesz kifüggesztve.

 
"KRESZ" tanfolyam

Kedves Diákok!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Közlekedési Hatóság kezdeményezésére indított Közúti Közlekedésbiztonsági Program keretében 2015. március 1-jétől június 15-éig újra elérhető az INGYENES online”KRESZ” tanfolyam, melyhez regisztrálni a www.tanuloknak.hu weboldalon lehet.

 
IDEIGLENES FELVÉTELI SORREND

Kedves jelentkezők, kedves szülők!

A jelentkezések lezárultával kialakult az ideiglenes felvételi sorrend.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az eredményekből a felvételt tekintve biztos következtetés nem vonható le, hiszen nem ismeretes, hogy az ide jelentkező diákok mely más intézményeket, képzéseket jelöltek meg az adatlapjukon.

A más intézményekbe, valamit iskolánk többi profiljára történt nagyszámú keresztjelentkezés miatt magas helyezési számmal is komoly esély lehet a bejutásra.

Az eredményekhez gratulálunk, reméljük minél több jelentkezővel találkozunk a beiratkozáskor!

 

Jelentkezési sorrendek itt érhetőek el.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL