Previous Next

Turisztika szakgimnázium (9-13. évfolyam)

A szakmai érettségi vizsga előnyei a következők:

  • A szakmai érettségi a szakirányú felsőoktatásban, emelt szintű érettségi vizsgának minősül, ami a felvételin plusz pontokat ér.
  • A szakmai érettségi birtokában, további egy év alatt iskolánkban, ingyenes nappali tagozaton, emelt szintű szakmai végzettség szerezhető.

 

A turisztika szakgimnáziumot végzettek turisztikai szervező, értékesítő és szállodai recepciós szakmával a kezükben a turisztikai vállalkozásokban képesek teljes körű tevékenységét végezni. Képzésünk magas színvonala biztosítja számodra a továbbtanulás lehetőségét is. A szakmai gyakorlat súlyponti részét a szakmai idegen nyelv, a turisztikai értékesítéssel kapcsolatos ügyviteli feladatok és a szállodai gyakorlat képezik. A kötelező nyári gyakorlatokat a 10-11. évfolyamon, külső munkahelyeken bonyolítjuk.

A szakmai érettségi vizsgával egyidejűleg az 52 812 01 Szállodai recepciós szakma szerezhető meg.

A szakmai érettségi után egy év alatt turisztikai szervező, értékesítő végzettség is megszerezhető. Ez a képzés is iskolarendszerű formában és ingyenesen történik!

A tanulmányok végeztével a szakmai vizsgára bocsátás feltétele a középfokú (B2) komplex nyelvvizsga vagy idegenforgalmi-vendéglátóipari középfokú szaknyelvi B2 komplex vizsga megszerzése.

© 2018 VSZC Jendrassik-Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája